Recept: vláčná německá bábovka

10 dubna

Vlastně bych ani neměla psát bábovka, ale pěkně německy Gugelhupf. Dnes vám totiž představím recept na opravdu výbornou bábovku, která se od té tradiční české liší především tím, že není tak suchá, což na ní oceňuji asi nejvíc. A zatím mi tuhle bábovku každý jen chválil. :-)



Pokud (stejně jako já) nemáte rádi suché bábovky, pak pro vás mám recept na skvělou vláčnou bábovku, kterou si určitě zamilujete taky. Její původ je německý, kde je zvykem péct podobné dobroty hutnější, což třeba já velmi vítám.

Ingredience:

- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- 250 g másla
- 500 g hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 100 g bílého jogurtu
- 200 ml smetany
- 1 větší jablko
- kakao na obarvení 
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy (pokud nemáte silikonovou)

Postup:

1) Nejprve promíchejte vejce s cukrem krupice, vanilkovými cukry a změklým máslem.
2) Do vzniklé směsi vmíchejte smetanu, bílý jogurt a jablko (nastrouhané na jemno). Já jsem vmíchala ještě válečkem rozdrcené vlašské oříšky.
3) V jiné míse promíchejte mouku s práškem do pečiva.
4) Vše smíchejte dohromady a to důkladně, aby v těstu nebyly hrudky.
5) Z těsta oddělte menší množství, které obarvíte pomocí vmíchání kakaa - množství podle chuti Já nemám hořké ráda, takže dávám většinou tak 1 lžíci kakaa.
6) Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
7) Vlijte do formy světlé těsto, poté tmavé.
8) V předehřáté troubě pečte bábovku cca 45 minut na 180 stupňů. To, že je už bábovka hotová, poznáte pomocí špejle. Když ji vytáhnete z bábovky a lepí se na ni těsto, ještě hotová není.
9) Po vychladnutí bábovku můžete pocukrovat. Já necukruji, protože bábovku zaliji čokoládovou polevou a posypu kokosem.

Přeji dobrou chuť a nezapomeňte se pochlubit, jak vám bábovka chutnala.

Zdroje fotografií: 1  / 2 - moje fotografie

Podobné články

0 komentářů

Děkuji za každý komentář. ♥

Archiv blogu

Podporuji a jsem členem

Podporuji a jsem členem